Hoppa till sidans innehåll

FK Åsens årsmöte

14 FEB 2022 15:53
Nelking tar ordet. Eldsjäl prisad.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2022 15:53

Årsmötet är nu avklarat och vi tackar frammötta medlemmar.

På söndagskvällen träffades delar av befintlig styrelse strax innan årsmötet tillsammans med stugfogde Eric och all-fixarn Ingvar för att gå igenom det som behöver åtgärdas när vi arrangerar Fixardag den 21 maj vid Åsenstugan. Vi ser gärna att vi får hjälp av medlemmarna denna dag. Mail kan med fördel skickas till sekreteraren i föreningen om man ämnar delta så vi kan fixa med fika eller lunch.

17:00 stod årsmötet lett av Jan-Eric Nelking som hälsade samtliga närvarande välkomna, det var ett muntert gäng som hade mött upp och mycket av snacket var den gemensamma träning som Marie hade arrangerat på Kjugekull dagen innan årsmötet. Ett 20 tal medlemmar hade mött upp och det hela var mycket uppskattat.

Kaffe, te, saft och kaffebröd sattes fram och inmundigades ivrigt av frammötta medlemmar.

När vi närmade oss slutet på årsmötet berättade Nelking om sitt deltagande på SKOFs årsmöte som numera i corona-tider sker via uppkoppling. Så Nelking hade suttit från 10:00 till 15:00 på årsmötet och presenterats för både nya och gamla ansikten. Det är inte samma känsla när man sitter på ett uppkopplingsmöte via datorn som att träffas i realtid. Inte minst märker man det nu i corona-tid där allt har varit inställt i samhället och vi har fått träffas mer över telefon eller datorn.

Förhoppningvis släpper detta nu när FHM och regeringen har lättat på alla restriktioner, förhoppningsvis kan vi snart komma ut i skog och mark igen och flåsa omkring och leta efter SI-kontroller.

I protokollet från årsmötet kan ni läsa om vem som blev klubbmästare och vilka pokaler dessa fick. Här på hemsidan tänkte jag presentera dels vem som blev årets eldsjäl men även vilka två ungdomar som fick KGs kanonpris och motiveringen till varför de tilldelades priset.

Tänkte även meddela vem som vann på medlemslotteriet.

Första pris gick till Johan Lindgren, grattis!
Andra pris gick till Angelica Engsfors, grattis!
Tredje pris gick till Stefan Johansson, grattis!
Fjärde pris gick till Lars-Åke Jeppsson, grattis!
Femte pris gick till Nils-Eric Ericsson, grattis!

Årets pris KGs kanonpris gick till Frida Emilsson & Olivia Svensson.

Motivering

Även år 2021 har varit präglat av pandemi och därmed inte en normal tävlingssässong. Det finns de som ändå tagit vara på det som erbjudits och gjort sitt yttersta för att utveckla sin fysiska och  orienteringstekniska förmåga. De är personer som är väldigt träningsflitiga på våra träningar, med tränar också regelbundet utöver det på andra platser och i andra terrängtyper. De har under året också vuxit som medmänniskor och är en bra förebild för våra övriga ungdomar i föreningen.

Sen har vi vår eldsjäl i föreningen för året som har gått.

Peter Held, vår ordförande presenterade FK Åsens eldsjäl som blev Magnus Emilsson som förtjänstfullt har engagerat sig i både onsdagsträningar och vår tävling förra året.

Magnus var tävlingsledare och höll i alla möten inför, förde protokollet själv och drev på arrangemanget tills dagen kom då vi skulle arrangera tävlingen med ett TC på en våt och lerig åker. Hela tävlingen i sig fick bra beröm från alla tävlande och vi lyckades skrapa ihop en bra slant till föreningen. Vi blev inte årets arrangörsklubb på SKOFs årsmöte men internt anser vi alla att det blev en mycket lyckad tävling med bra ledning och styrning.

Föreningen är dig tacksam för engagemanget.

Det är dags att runda av årsmötet och det skedde inga större förändringar i hur styrelsen ser ut. Irene valde att avgå och in har vi återigen fått Ricky. Vi får hälsa Ricky välkommen till denna anrika förening med fantastiskt engagerade medlemmar och en känsla av "familjärt" när vi träffas på både tävlingsplats och i skogen.

Tack för uppvisat intresse, vi ses på kommande tävlingar.

Vid pennan, Klaus, sekreterare i FK Åsen

Skribent: Klaus Holm
E-post: This is a mailto link

Arrangemang

Tips- & bingopromenader

Tips och bingopromenad

 

 

 

 

 

 Vi finns på Facebook

 

 

 

 

Sponsorer

Sparbanken1826

Conditori Boulevard

 

 

 

 

 

 

 

 

Stöd din förening

 

Postadress:
FK Åsen - Orientering
FK Åsen, Box 30
29821 Tollarp

Besöksadress:
FK Åsen, Stackedala
29891 Tollarp

Kontakt:
Tel: 0703809211
E-post: This is a mailto link

Se all info