Hoppa till sidans innehåll

Tuffa backar i Stackedala

30 JUN 2019 23:58
10 eller 20 km i uppförsbacke. Åsare kan det här med tävling. MTB grupp skall tillsättas!
  • Uppdaterad: 30 JUN 2019 23:58

Flera veckors planering och förberedelser var över på blotta 3 timmar när FK Åsen idag arrangerade ett MTB (mountainbike) motionslopp i Stackedala. Efter förra årets succé där vi som orienteringsfamilj introducerades till MTB-världen har efterfrågan på ett lopp 2019 varit stor.

Fantastisk miljö, fantastiska backar, härlig skog, perfekt runda på 10 km. Kommentarerna från våra tävlande har enkom varit possitiva och banläggaren skall ha en stor eloge lika mycket som våra funktionärer som idag uthärdade årets varmaste dag.

FK Åsen arrangerar ett MTB motionslopp på 10 km eller 20 km. Väljer man 20 km så är det varvning på gräsytan framför Åsenstugan. Banan spelar på 120 höjdmeter från Åsenstugan till toppen av backen, vilket i slutändan på 20 km blir en total på ca 400 höjdmeter. 

Dagens första person att ta sig runt banan på 20 km gjorde det på 55 minuter och 39 sekunder, varvningen gjordes på ca 28 minuter, vilket innebär att hen använde ungefär lika lång tid på varv två innan målgången och det är verkligen en stark insats. Dagens första person att ta sig runt banan på 10 km gjorde det på 36 minuter och 40 sekunder, även det en stark insats.

Som löpare vet vi hur mycket backarna i Stackedala kan suga i benen och så även bland cyklisterna idag. Alla trampade inte på i samma höga hastighet, några cyklade för första gången, andra har testat på det lite innan och några var mästare i både uppförs- och nedförsbackarna. 

Jag som tävlingsledare är otroligt nöjd efter dagens tävling. Det gick helt som planerat och FK Åsens funktionärer gjorde en stark insats från 08:30 till 13:00 när allt var nerpackat och bortforslat. Det här med tävling, det är något vi gör bra i FK Åsen och vi är tacksamma för årets samarbete med Todde samt svärsonen Kriftoffer som hanterade pilutsättning, del av sponsring och inhämtning av pilarna igen.

Vår förhoppning är att vi kan arrangera ett MTB motionslopp varje år, det är en bra investering i vår ungdomsverksamhet då det ger en bra slant med både anmälningsavgift och försäljning på plats av burgare, dricka, kaffe och kaka. Min förhoppning är att fler Åsare anmäler sig som funktionärer då de verkligen behövs om vi skall driva runt tävlingen.

Hösten 2019 kommer FK Åsen att tillsätta en MTB grupp som skall förbereda inför kommande års tävlingar. Med i gruppen skall både interna Åsare och externa samverkanspartners finnas med. Vi behöver börja jobba med tävlingen långt innan 3 veckor före startskottet om vi skall hitta sponsorer till vårt fina prisbord, vi måste planera sträckan, trycka ut information på sociala medier osv. Det är min förhoppning att det finns Åsare som är intresserad av att ingå i denna gruppen.

Strax rundar vi midnatt, söndagen den 30 juni, dagen då FK Åsen stod för ett mycket väl utfört MTB mtotionslopp med fantastiska kommentarer på vårt FB event. Tack för idag & välkommen åter 2020!

Skribent: Klaus Holm
Epost: This is a mailto link

Arrangemang

Tips- & bingopromenader

Tips och bingopromenad

 

 

 

 

 

 Vi finns på Facebook

 

 

 

 

Sponsorer

Sparbanken1826

Conditori Boulevard

 

 

 

 

 

 

 

 

Stöd din förening

 

Postadress:
FK Åsen - Orientering
FK Åsen, Box 30
29821 Tollarp

Besöksadress:
FK Åsen, Stackedala
29891 Tollarp

Kontakt:
Tel: +46708879838
E-post: This is a mailto link

Se all info