FK Åsen

Orientering, skidor, terränglöpning och motion

Bli medlem

Stöd vår verksamhet genom att bli medlem. I medlemskapet ingår bl.a klubbtidningen Flåsen med tre nummer per år. Sätt in nedanstående belopp på plusgiro 499926-4. Ange namn, adress och födelsedatum.

Enskild passiv medlem 100 kr/år
Passiv familj 200 kr/år
Enskild aktiv ungdom, upp till 17 år 150 kr/år
Enskild aktiv, 18 år och äldre 450 kr/år
Aktiv familj, med barn upp till 17 år 900 kr/år

Uthyrning av Åsenstugan

Vår klubbstuga med omklädningsrum, dusch, kök och samlingssal kan hyras för träningsläger. Övernattning på hårt underlag.

Den kan även användas till mindre sammankomster och fester. Kontakta Eric Svärdh.

Ordförande:  Rickard Johansson    0733 27 71 36
Vice ordförande:    Peter Held
Kassör: Sandra Nilsson 0709 20 70 40
Sekreterare: Klaus Holm 0705 38 15 65
Vice sekr.: Nils-Eric Ericson 044-31 16 18
Ledamot: Jörgen Nilsson 044-31 03 91
Ledamot: Roger Nilsson  044-23 63 33
Ledamot: Mikael Gustavsson 044-12 98 07
Suppleant: Åse Nilsdotter
Suppleant: Eric Svärd 044-310952

Historia och verksamhet

Klubben bildades 1961 sedan några medlemmar bröt sig ur Tollarps IF:s orienteringssektion. Vi har sedan starten haft verksamhet inom orientering, skidor, terränglöpning men även andra aktiviteter av allmän motionsverksamhet. Under åren som gått har verksamheten vuxit till en betydande aktivitetsresurs för befolkningen i området i och kring Tollarp. Tack vare tillmötesgående markägare och jakträttsinnehavare har vi fina möjligheter till våra olika aktiviteter i skog och mark.

Orientering

Orientering är klubbens största verksamhet som pågår i princip året runt. Varje onsdag, året runt med Stackedala som samlingsplats, arrangerar ungdomskommittéen träning för alla åldrar.

Vi arrangerar vanligtvis en större tävling varje år som kan locka allt mellan 500 och 1000 deltagare. 2018 kommer vi att arrangera Lång DM på en helt ny karta, vilket kommer att bli stort och väldigt intressant för många orienterare.

FK Åsen tar även på sig ansvaret för att barnen i Tollarp får den undervisning i orientering som regleras i skolplanen och anordnar regelbundet skolträningar. Även skolorna i Linderöd, Huaröd och Vä samt den privata Axonaskolan får hjälp med orienteringsövningar på deras skolkartor som har tagits fram av klubben.

Skidor

Denna verksamhet blir som regel väldigt intensiv när snön väl kommer. Vår snöskoter och snösläde ger välpreparerade spår, från 2,5 km till 10 km, som används för motion, träningar och tävlingar.
De år som snötillgången är tillräcklig avgörs ett flertal tävlingar i Stackedala, allt från mindre distriktstävlingar till DM och Götalandsmästerskap. Vi har även utökat med ett skidområde i Erikstorp där det normalt är lite kallare och snösäkrare än i Stackedala.

Skidspår

Elljusspår 2,5 km, tänt varje vardagskväll från skymning till kl 21.00.
5,0 km, 7,5 km samt Milspåret 10,0 km

Terränglöpning

Denna verksamhet ger dig möjligheter att träna med andra, att springa tävlingar som motionslopp, halvmara, maraton, stafetter i klubbens namn och att få vara med i en klubb där gemenskap och hänsyn går före tävling och hets.

Motion

Vi ser det som vår huvuduppgift att genom olika arrangemang och aktiviteter locka invånarna i Tollarpsbygden till trevlig och nyttig motion.
T.ex. anordnas måndagslöpning i form av intervallträning, samling klockan 18:00 samt Tips- o Bingopromenaden i Stackedala mellan 09 - 11 på söndagarna
, ett arrangemang som tar ut deltagarna för att få njuta av Linderödsåsen i kombination med kunskap och spänning.

Anläggningen

Stackedala

Åsenstugan

Vår klubbstuga, Åsenstugan, har omklädningsrum, dusch och bastu för både damer och herrar och ligger i det lummiga Stackedala på Linderödsåsens sluttning ca 2 km från Tollarps centrum. I anslutning till Åsenstugan finns anlagda grillplatser som kan fritt disponeras av ortens befolkning.
Området bjuder på flera olika terrängtyper, allt från storstammig tallskog till skånsk kulturmark med stora områden bevuxen med gammal bokskog. Den bitvis starka kuperingen och detaljrika terrängen ger också prägel av norrlandslik terräng.
De nära 3 milen löp- och motionsspår ger stora möjligheter till träning och tävling. Området är välbesökt då det ger fina möjligheter till motion och avkoppling.

Vi kan med fog sticka ut hakan och säga att Stackedala är en av de finaste friluftsanläggningarna i Skåne.

Markerade spår

Elljusspår 2,5 km tänt vardagskvällar från skymning till kl 21.00